maanantai 25. tammikuuta 2016

La Fortuna, Costa Rica

Merellisistä karibialaisista tunnelmista siirryimme Costa Rican sisämaahan tulivuorivyöhykkeelle. Tulivuori Arenalin tunnetuksi tekemä La Fortunan kylä sijaitsee vain vajaan 300 kilometrin päästä Puerto Viejosta. Matkaan kului kuitenkin koko päivä siitäkin huolimatta, että meillä oli taas valmis ovelta-ovelle-kuljetuspaketti. Siihen kannattaa siis varautua, että matkoihin kuluu täällä uskomattoman paljon aikaa.
Lähestyessämme La Fortunaa alkoi upea Arenal tulivuori hallita bussin ikkkunasta näkyvää maisemaa. Sen katsotaan kuuluvan maailman 10-20 aktiivisimman tulivuoren joukkoon. Onneksemme saimme ihailla sitä ennen illan pimentymistä. Hyvällä mielikuvituksella voi jopa kuvitella näkevänsä huipulla vuoren uumenista nousevia kuumia höyrypilviä...
Arenal Volcano
Yleensä La Fortunasta ei paljon puhuta, koska kaikkien mielenkiinto keskittyy Arenaliin. Se on toisaalta ihan ymmärrettävää. Suoraan sanottuna kylänä La Fortuna ei ole kummoinen paikka. Rakennuskulttuuri on rannikkoa tylsempää ja meininki on muutenkin kaupallisempaa. Keskusta pursuaa erilaisia retkenjärjestäjien toimistoja, krääsäkauppoja ja muita turisteille suunnattuja palveluita. Tarjolla löytyy rutkasti tulivuorimatkailua erilaisista kävelyretkistä kuumiin vulkaanisiin kylpyihin ja mitä erilaisimpiin seikkailuihin.
Grandparents swimming their grandchild in a fountain in the "Central Park"...
Tässä näkymiä keskustan ulkopuolelta.
Vaikka olen hiukan dissaillut La Fortunaa, vehreyttä ja ihmeteltävääkin löytyy. Se tässä maassa on hienoa, että ei aina tarvitse maksaa maltaita retkestä luonnonpuistoon tai 15 km päässä sijaitsevan Arenalin juurelle, jotta pääsee ihastelemaan luonnon mahtavia ihmetyksiä, kunhan vaan pitää silmänsä auki! Tässä muutamia timantteja.2 kommenttia:

  1. Voi vitsi miten ihanissa paikoissa olet reissannut! Lisäsin blogin lukulistalle ja tulen lukemaan jutut läpi, kun on kunnolla aikaa. Costa Rica on haaveissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava kuulla että olet löytänyt Ihmetysten maailman! Päivittelen loput Costa Rican jutut lähiaikoina, joten kannattaa pysyä taajuudella. :) -Karoliina

      Poista