sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Opettajasta kuljettajaksi


"To have more,
we must produce more.
To produce more,
we must know more"
Haluan tähän väliin kertoa teille pienen tarinan. Meille sattui Vietnamissa kuljettajaksi mies, joka on oikealta koulutukseltaan matematiikan opettaja. Hän ei kuitenkaan ole pystynyt tekemään koulutuksensa mukaista työtä kuin neljä vuotta 1990-luvun alussa. Syy tähän on, ettei hän saa työskennellä suurissa kaupunkikouluissa, koska hän ei ole kommunistipuolueen (Vietnamin ainut puolue) jäsen. Pienissä kouluissa maaseudulla ja vuoristossa hän voisi työskennellä, mutta palkka on niissä monta kertaa huonompi kuin kaupungeissa.

Mies sanoi suoraan, ettei hänellä perheenelättäjänä valitettavasti ole varaa tehdä koulutuksensa mukaista työtä maalla. Lisäksi hänen pitäisi muuttaa pois rakkaasti kotikaupungistaan, jossa hänen juurensa ja sukulaisensa ovat. Niinpä mies ajaa nyt työkseen autoa. Kuskin hommassa ei ole sinänsä mitään pahaa, mutta hän on aina halunnut olla opettaja.


Ajattelin jakaa tämän tarinan luettuani Suomen uutisia. Suomalaisessa politiikassa ja asioiden hoitamisessa on varmasti paljon parannettavaa, mutta toivon jokaisen kuitenkin marmatuksen keskellä muistavan, että paljon huonomminkin voisi olla. Tämä ei tarkoita, eteikö demokratian, oikeudenmukaisuuden ja fiksun politiikan puolesta pitäisi taistella.

- Karoliina

PS. En saanut napattua skootterin kyydistä kuvaa yhden koulun edestä olleesta "hienosta" propagandajulisteesta, joten lainasin kuvitukseen venäläisen kommunistikuvan täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti