lauantai 22. marraskuuta 2014

Luang Prabang, Laos

Aloitimme Laosin valloituksen Luang Prabangista. Pullasorsina lensimme sinne Hanoista ja jätimme suosiolla välistä 24 (tai 36 tai..) tuntisen bussimatkan huonoja teitä pitkin rajan yli. Luang Prabang sijaitsee Pohjois-Laosissa. Se on kaunis, jokien risteyksessä sijaitseva vanha pääkaupunki, jonka ranskalaisvaikutteisia katuja tallustaa oranssikaapuisten munkkien lisäksi matkustajamassojen suuret etujoukot. 
Turisteille suunnatut myymälät, ravintolat, kuppilat ja spa:t ovat vallanneet suuren osan vanhasta kaupungista. Siitä huolimatta tunnelma Unescon suojelemassa pienessä (n. 22000 asukasta) kaupungissa on rauhallinen ja elämänmeno seesteistä. Toivottavasti vanhanajan charmi säilyy!
 
Aamupalaa oli mukava nauttia Mekongjoen rannalla.
Unescon sivuilla oleva kuvaus kaupungista:

"Luang Prabang is an outstanding example of the fusion of traditional architecture and Lao urban structures with those built by the European colonial authorities in the 19th and 20th centuries. Its unique, remarkably well-preserved townscape illustrates a key stage in the blending of these two distinct cultural traditions."
 
Vaikka moderneja ja länsimaalaisia ravintoloitakin on paljon, ainakin pienemmissä katuravintoloissa ruuanlaitto tapahtui edelleen avotulella. ..Ja lihat kuivuivat telineessä kadun varressa siinä missä pyykitkin...
 
Tavallista elämänmenoa.
Maisemat Luang Prabangin ympärillä olivat huimat. Alla olevassa kuvassa olemme melomassa lähiseudulla.

6 kommenttia:

 1. Kiitos - upeat kuvat veivät taas nojatuolimatkalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja kiitos itsellesi! Aina on mukava kuulla, jos kuvat ovat pystyneet välittämään tunnelmia. Koskaan ei voi tietää avautuvatko ja kolahtavatko ne muille, jos sitä ei sanota ääneen. Itse omiin kuviinsa suhtautuu kuitenkin aina hyvin kriittisesti, vaikka ne tänne julkiseen nettiin onkin ladattu.

   Poista
 2. Kaikenlaista siellä ehtii tapahtua!:)

  VastaaPoista
 3. Ai niin, se piti sanoa, että tuosta turkoosista lootuskukkapatsaasta voisi muuten ottaa vinkkiä ensi kesän puutarha-askarteluihin, vai mitä? Valoisia ajatuksia sinne kalseaan kaamokseen!

  VastaaPoista
 4. Tuijottelin tuota alimmaista kuvaa, ja sinistä taivasta muutaman hetken haikeana kaipaillen. Uskottava se on - jossain tuolla on taivaalla muutakin väriä kuin 50 harmaan sävyä, ja niistä loskaa-enteilevistä tunnelmista ny ei saa seksikkäitä tekemälläkään :P

  Iloisen harmaista tunnelmista,
  Maria :)

  VastaaPoista