sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Hoi Anin kokoinen aikahyppy

Old town, Hoi An, Vietnam
Etenkin matkoilla huomaa, että arki voi olla joskus juhlaa mielenkiintoisempaa. Vaikka on mukava käydä silloin tällöin ihmettelemässä hienoja rakennuksia ja seremonioita, löytyy roppakaupalla kiehtovia juttuja jokapäiväisistä asioista, kunhan tajuaa pitää silmänsä auki.

Tässä teille ihan arkipäiväisiä vietnamilaisia hetkiä ja maisemia. Kertokaa ihmeessä, jos näyttää tylsältä! Paikka ei kieltämättä ole ainakaan Suomesta katsottuna millään tavalla arkipäiväinen. Se on Hoi An - ehkäpä uusi lempikaupunkimme Vietnamissa. Hoi Anin kaduilla kulkiessa tuntui kuin olisi tehnyt aikahypyn vähintään sata vuotta taaksepäin vanhaan hansakaupunkiin. Tutkimme sitä useamman päivän ristiin rastiin sekä polkupyörillä että skootterilla. 

Ilman sen kummempia höpinöitä - tässä on. Voitte kertoa, tajuatteko kuvien välityksellä, miksi me ihastuimme Hoi Aniin!


Ride to the countyside
Emme me toki ole ainoita, joihin Hoi An on tehnyt vaikutuksen. Vanha kaupunki on päässyt Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Sitä kuvataan Unescon sivuilla näin: 

"Hoi An Ancient Town is an exceptionally well-preserved example 
of a South-East Asian trading port dating from the 15th to the 19th century. 
Its buildings and its street plan reflect the influences, 
both indigenous and foreign, 
that have combined to produce this unique heritage site."
 
Old town, Hoi An, Vietnam

6 kommenttia:

 1. No ei näytä tylsältä, ei! Laid back fiilis, värikäs kaupunki, kuvissa ei auton autoa :) Tuommoisen paperivalaisimen kun saisi vaikka oman makkarin kattoon... vaikkei ne yksittäin, omasta ympäristöstään erotettuna tietenkään näytä yhtä hienoilta kuin tuollaisina värikylpyryppäinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio autoista Heidi! Iso suojeltu vanha kaupunki on tosiaan autoton ja skootteriton. Vartijat vahtii pillien kanssa, ettei siellä ajeta moottoriajoneuvoilla. Toinen ihana juttu on, että ihmiset oikeasti asuu noissa taloissa, ei ne ole mitään museoita. Toki ravintoloita, kahviloita, räätäleitä, majatalojakin on runsaasti, mutta aitoa elämänmenoa siis löytyy myös.

   Poista
 2. Parasta matkoilla on juuri kuljeskella ja katsella elämää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on! Pitää vain muistaa pysähtyä ja ihmetellä eikä vain juosta "oikeiden" nähtävyyksien perässä.

   Poista