keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Väli-Amerikka kutsuu

Nyt riitti tämä pimeys! On siis aika lähteä taas reissuun ja valoon. Tällä kertaa nokka käännetään kohti Väli-Amerikkaa, tarkemmin ottaen Panamaa ja Costa-Ricaa. Miksi juuri sinne? Noooh, miksi ei? 

Costa Ricassa sanotaan olevan maailman tiheimmät ja monimuotoisimmat sademetsät ja hyvät mahdollisuudet nähdä paljon erilaisia eläimiä. Bucket listilläni on laiskiainen! :-) Lisäksi legendaarinen Panaman kanava on hieno päästä näkemään. Panaman ja Costa Rican vehreät "cloud forestit" ja kirkkaa snorkkivedet kiinnostavat tietysti myös. Kuulemma sieltä saa myös erinomaisen hyvää kahvia, joten sitä täytyy päästä maistamaan. Costa Ricassa käydään tiiraamassa Arenal-tulivuorta. Saa nähdä sattuuko se tupruttamaan meille yhtään savuhattaraa. Eiköhän valon, lämmön ja auringon lisäksi näissä ole melkoisesti hyviä syitä lähteä taas seikkailuun. Varhain jouluaattoaamuna on lähtö ja takaisin palaamme neljän viikon päästä tammikuun lopussa.

Pakkaaminen on helppoa, kun ei tarvitse miettiä kamppeita moneen eri ilmastoon. Vaikka koitamme lähteä liikenteeseen suhteellisen vähillä varusteilla, emme kuitenkaan ota ressiä rinkkojen painosta. Kyllä sitä kuukauden jaksaa kannella vähän painavampiakin rinkkoja jos tarve vaatii. (lisäys: rinkat painoivat vaivaiset 11 ja 13 kg) Ja aina voi jättää risoja vaatteita matkan varrelle. Jos haluat tsekata mitä pakkasimme mukaan maailmanympärimatkalle, löydät varuste- ja pakkauslistamme täältä

Tarkoitus on päivitellä nyt aktiivisemmin blogia, jakaa kuvia ja reissukertomuksia, jos vain nettiyhteydet ja tabletti toimii. Hypätkää siis taas siivelle ja nauttikaa kanssamme reissusta!

MUKAVAA JOULUNAIKAA JA VUODENVAIHDETTA KAIKILLE!

4 kommenttia:

  1. Ihanaa lomaa, lämpöä, aurinkoa, uusia ihmetyksiä, täällä ollaan kieli pitkällä blogin ääressä. :)

    VastaaPoista
  2. Hei, täälläkin on virittäydytty jälleen taajuudelle!

    VastaaPoista