perjantai 4. joulukuuta 2015

Ihmetysten maailma Racing Extinction


Nyt täytyy kuuluttaa! Tänään pe 4.12.2015 klo 21.00 tulee TV5:ltä todella mielenkiintoinen elokuva Racing Extinction. Kannattaa katsoa nyt tai myöhemmin. Laittakaahan siis boksit pöhisemään!

Se on väistämätön tosiasia, että yhä useampien täytyisi avata silmät ja alkaa toimia, jotta meillä ja tulevillakin sukupolvilla olisi turvallinen ja upea maailma ihmeteltävänä! Vaikka nyt kohutaan monista ikävistä asioista, on monimuotoinen luonto kuitenkin ehdoton elinehtomme. Ilman sitä ihmiskunnan selviämismahdollisuudetkin heikkenevät.

Kuvassa on hyvin uhanalainen Golden-headed tai Cat ba languri (Trachypithecus p. poliocephalus). Olimme niin onnekkaita, että näimme näitä harvinaisia ja upeita eläimiä Vietnamissa Halong-lahden reissulla. Siitä voit lukea lisää täältä.

Koto-Suomessa asustaa kuitenkin vieläkin harvinaisempi ja uhanalaisempi laji, maailman uhanalaisin hylje saimaannorppa. Niitä on jäljellä enää 320 yksilöä, mieti! Saimaannorppa elää vain ja ainoastaan Suomessa, Saimaalla. Valitettavasti saimaannorppaa en ole koskaan nähnyt, mutta asia pitää kyllä koittaa korjata mahdollisimman pian. Mikäli saimaannorpan elinympäristöjä ei suojella, kuolee se sukupuuttoon, iäksi! Lisätietoja ja keinoja miten voit vaikuttaa löytyy mm. Suomen luonnonsuojeluliiton ja WWF:n sivuilta.

(toimituksen edit)
Ilmastonmuutos ja elinympäristöjen touhoutuminen uhkaavat yhä useampia lajeja ajamalla niitä pahimmillaan sukupuuttoon. Luonnon monimuotoisuus on kuitenkin välttämätöntä ja sen suojelemista ei saa väheksyä! Racing Extinction näyttää sekä hienoja kuvia upeasta luonnosta että kertoo tarinoita, miten eri tahot koittavat taistella lajien sukupuuttoon hävittämistä vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti