keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Joululahjaksi Angkorin temppelit

Me saimme joululahjan tänä vuonna pari päivää etuajassa - nimittäin unelmiemme retken Angkorin arkeologiselle temppelialueelle. Samalla maailmanympärimatkamme bucketlistan viimeinen rasti päästiin ruksaamaan. Vietimme pari päivää valtavaa aluetta kiertäen. Tässä ilman sen kummempia höpötyksiä ensimmäinen satsi otoksiani teillekin ihmeteltäväksi. Olkaa hyvä!
Liisa Ihmemaassa - Alice in Wonderland
Banteay Srey -temppeli - "The art gallery of Angkor" - sijaitsee 37 kilometrin päässä Siem Reapistä. Se ei kuulu Angkorin kuuluisimpiin temppeleihin - kuten Angkor Wat kavereineen - mutta halusimme silti käydä siellä. Pitkä ja pomppuinen tuk tuk -matka oli vaivan väärti. Temppelialue oli täynnä toinen toistaan hienompia koristeita.  
Banteay Srey (37 km from Siem Reap)
Toisena aamuna hyppäsimme rähmät vielä silmissä tuk tukin kyytiin jo aamuviideltä. Huruttelimme yön pimeydessä satojen muiden turistien tavoin kaupungista temppelialueelle. Pitihän meidänkin päästä todistamaan kuulemma "ennennäkemättömän upeaa ja maagista" auringonnousua Angkor Watilla.
Sunrise at The Angkor Wat
Angkor Wat on maailman suurin uskonnollinen rakennelma. En tiennyt sitä ennen matkaamme. Kooltaan se on niin suuri, että siitä on vaikea saada kunnollista kokonaiskuvaa maasta käsin. Hienoa siinä oli valtavan koon lisäksi kuitenkin tuhannet pikkutarkat yksityiskohdat.
Portti ja silta Angkor Thomin temppelialueelle.
 
Yksi lempitemppeleistäni oli ehdottomaasti monikasvoinen Bayon. 


Hymy maksaa vähemmän kuin sähkö ja valaisee paremmin.
~ Skotlantilainen sananlasku ~
Happy Holidays everyone!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti