maanantai 22. syyskuuta 2014

Uuden-Seelannin seikkailut ovat alkaneet

Auckland
Saavuimme Uuteen-Seelantiin torstaina aamuyöllä. Vietimme pari päivää Aucklandissa ja hyppäsimme sitten asuntoauton pukille. Tarkoituksemme oli vuokrata ihan kunnon asuntoauto, mutta eteen tuli ylittäviä mutkia. Emme saaneet hyvää autoa inhimilliseen hintaan, koska palauttaisimme auton eri saarelle. Koitimme pikaisesti setviä  muutkin vaihtoehdot, kuten auton vuokraamisen kahdessa osassa, jonkin välin lentämisen jne. Lopulta löysimme kohtuuhintaisen, hyvin hyvin yksinkertaisen "asuntoauton", jonka pystyi palauttamaan eteläsaarelle. Päätimme vaihtaa ison seikkailu- ja retkeilymoodin päälle ja ottaa sen. 

Auto on Mazda merkkisestä pakettiautosta yksinkertaiseksi campperiksi modifioitu menopeli. Vuoteen ja kaasulieden lisäksi siinä ei ole mitään hienouksia. Mikäli majoitumme sähköpisteen lähelle, voi autoa lämmittää pienellä puhaltimella. Muuten lootamme on suoraan sanottuna melkoisen karu majapaikka. Mielenkiintoista nähdä, miten pullasorsat näissä oloissa pärjäävät. Autolla on tarkoitus painella menemään kaksi viikkoa sekä pohjois- että eteläsaarella. Aucklandista suuntasimme tosiaan heti etelään ja jätimme kutkuttavan pohjoiskärjen välistä. Ensimmäisenä kohteena kiikarissa oli Matamatan kylän lähellä sijaitseva The Hobbiton -elokuvakylä. Monia muitakin matkan varrelle osuvia LOTRI-saitteja on scoutattu ja skriipustettu valmiiksi karttaan. Niistä useammassa varmaankin vieraillaan, koska ne ovat samalla kauniita ulkoilupaikkoja. 

Täällä kevät vasta tekee tuloaan - yksien ja sataen. Hedelmäpuut alkavat puhjeta kukkaan, mutta Keski-Maahan johon ensimmäisenä suuntaamme, on ennustettu yölämpötilaksi +3 - -1 C astetta. Tongariroon on puolestaan luvassa ensi yöksi kuuden sentin lumisade. Makuupussejahan meillä ei ole reissussa mukana ja joudumme pärjäämään vuokrattujen peittojen kanssa. Voipi olla, että pikku hippien vanhoja niveliä alkaa kolottaa ja luikimme useinkin vuokramökkeihin lämpimämpien vällyjen väliin - tai sitten ei! Eihän me kuitenkaan olla ihan mitä tahansa sokeripupuja. Nyt on nukuttu kaksi yötä campperissä ja toinen ilman sähköä ja lämmitystä. Hienosti meni ja kivaa oli! Mentiin nukkumaan kahdeksalta kun tuli pimeä ja herättiin kuuden huitteilla, kun päivä alkoi valjeta. Vettä satoi yöllä kaatamalla, mutta sisällä oli kuivaa ja lämmintä.
Raportoimme kuulumisia ja matkakertomuksia parhaamme mukaan. Nettiyhteydet ovat täällä melkein yhtä kehnot tai ainakin kalliit kuin Australiassa, joten päivitykset voivat hiukan kestää. Nyt otimme tosin opiksemme ja ostimme heti lentokentältä paikallisen SIM-kortin, jolla pystyy hoitamaan pakollisia puheluita ja nettivarauksia. Tämän päivityksen meille sponsoroi Taupon kylän kirjasto, jossa on aivan loistavat nettitsydeemit. 

Värikästä syksyä Suomeen tai mistä ikinä tätä luetkin! Me suunnataan nokkamme nyt kohti Mt Doomin maisemia, huiii...

8 kommenttia:

 1. Ihmeellistä kokea kevät tähän aikaan vuodesta. Ja nukkua pakettiautossa (missä kuva?) Uudessa-Seelannissa! Nyt alkaa kieltämättä tuntua, ettei pysy perässä - miten ihmeessä noin paljon voikaan kokea?! Ja mieti, ITE ootte ittenne tohon tilaan järjestäneet, niin että nauttikaa! :D

  VastaaPoista
 2. No nyt alkaa hipitkin olla kateellisia, kun pakulla pistelette menemään! Kaisan tavoin täällä vaaditaan siitä kuvia!!!

  VastaaPoista
 3. Joo, pakusta kuvaa tulemaan! Kuulostaa taas niin uskomattomalta; kevät! Ja tuo paku. :) Turvallisia kilometrejä! -Anne

  VastaaPoista
 4. Oioioi, ihan mielettömiin paikkoihin ootte ittenne tunkeneet. Paljon romantillisia hetkiä peltilootassanne, ja varokaa örkkejä ;)

  VastaaPoista
 5. Ihania ootte! Juu, kevät (mun lempivuodenaika) kaksi kertaa vuodessa on aika luksusta! Kuvaa tulee kun seuraava kirjasto löytyy tai raaskitaan ostaa nettiaikaa. :D PS. Tämäkään päivitys ei ollutkaan ilmainen vaan maksoi sittenkin parkkisakon verran... Oltiin urpoja eikä tajuttu selkeää aikarajamerkkiä. Onneksi sakko oli vain 13 euroa, huh huh. Koitetaan ensi kerralla päästä halvemmalla. :D

  VastaaPoista
 6. PS. 9000 kävijää meni rikki!!!!!!!!!!!! Wouuuuu, mahtavaa!!!! Kiitos ja kumarrus!!!

  VastaaPoista
 7. Terkkuja nelosilta ja Hilkalta. Tekstiilikässyjä täällä värkätään ja kuunnellaan Nauravaa kulkuria. Oppilailla on kuulemma ikävä ja odottavat tuliaisia :) Täällä on kaikki hyvin ja jotain Skypetystä nämä suunnittelevat, että tiedätte varautua. Oppilaat ovat hiukan huolissaan, että muistatko vielä heidän nimet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, terkut tulivat perille palon toiselle puolelle asti! Saapi nähdä muistanko ensi vuonna enää missä koko koulu on... Ei vaiskaan. :) Tuliaisten määrä riippuu siitä, miten ahkeria ja kilttejä siellä ollaan oltu. T. Heikki

   Poista