keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Valmistautumisen linkkivinkit

Monen kuukauden matkalle lähtemiseen valmistautuminen eroaa paljon lyhyistä, muutaman viikon matkoista. Kun lähtee pidemmälle reissulle on oikeastaan tärkeämpää huolehtia riittävän ajoissa asioista, jotka jättää jälkeensä, ei niinkään tavaroista, jotka ottaa mukaansa. Meille kaikista tärkein asia oli varmistaa, että koirallamme on luotettava sijaiskoti. Onneksi tämä ei tuottanut ongelmia ja koiruli pääsee tuttuun paikkaan appivanhempien rapsutelvaksi!!

Pakkaaminen taitaa olla valmistautumisen helpoimpia osioita kunhan muistaa, että mukaan kannattaa ottaa vain sen verran tavaraa kuin jaksaa kantaa. Hiustenkäkertimiä tai kosmetiikkaboxeja meillä ei ole ennenkään ollut mukana, mutta ihan 30 litran repuilla emme aio matkaan lähteä. Meinaan jopa ottaa mukaan deodoranttia ja shampoopalan (woooo), vaikka ilmeisesti kunnollinen hippireissari ei niin tekisi. Rinkkaan ei kuitenkaan tällä kertaa tungeta koko kamerakalustoa, kymmentä eri väristä paitaa saati mitään illallishepeneitä tai korkokenkiä.


Useampi henkilö on kysynyt, mitä otamme mukaan. Saatan avata teille rinkkojemme sisältöä myöhemmin. Kiireisimmille löytyy informatiivisemmissa matkablogeissa ja -kirjoissa on todella hyviä pakkauslistoja. Niihin kannattaa tutustua, jos jotakuta kiinnostaa tarkat valmistautumis- ja pakkausohjeet. Listasin tähän muutamia meidän lukemia nettisivuja ja kirjoja, joista löytyy kattavasti ohjeita. Laita kommenttia, jos sinulla on muita hyviä linkkivinkkejä!

Nettisivuja
Kirjoja
  • Ari Lahdenmäki, Tuomas Milanoff ja Riku Rantala: Madventures - uusi kansainvälinen seikkailijan opas
  • Lonely Planet -kirjat
  • Doug Lansky: The rough guide to first-time around the world
  • Merja Mähkä: Ihanasti hukassa ja miten sieltä pääsee pois
  • Myös Päivi Kanniston kirja Elämäni nomadina: Irtolaisia, seikkailijoita ja elämäntapamatkaajia herätti ajatuksia ja oli mielenkiintoista lukea, vaikkei kulkurina eläminen meitä oman kodin ja puutarhan rakastajia houkuttelekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti